HRVATSKA STARA ŠLJIVOVICA

Remek djelo
u nastajanju

Nakon tjedana dozrijevanja na mediteranskom suncu, šljiva Bristrica postaje tamnoljubičasta, sočna i slatka. Plodovi dozrijevaju na drveću kako bi se postigla najbolja aroma i okus. Već pred kraj ljetnog razdoblja, kada dođe vrijeme berbe, biraju se i beru najfiniji plodovi.

Najzrelijim i najslađim šljivama tijekom fermentacije na niskim temperaturama dodaju se posebno odabrani kvasci kako bi dobili maksimum arome.

Kontroliranu fermentaciju prati stručna destilacija, što rezultira destilatom tipičnog karaktera naše rakije.

Konačno tijelo, boju i okus destilat dobiva dugotrajnim odležavanjem. U početku odležava u novim bačvama, a zatim u tradicionalnim bačvama od slavonskog hrasta gdje odležava najmanje 12 mjeseci.

Tijekom odležavanja naša Šljivovica razvija svoj jedinstveni aromatski profil zajedno s izvornim podatnim i voćnim okusom.

ŠTO ŠLJIVU BISTRICU ČINI TAKO POSEBNOM?
ŠTO ŠLJIVU BISTRICU ČINI TAKO POSEBNOM?

Šljiva Bistrica
koristi se za proizvodnju
najbolje rakije već generacijama.

Kada bismo samo mogli čitati priče zapisane u godovima stabala šljive.
Bistrica je autohtona sorta šljive koja se uzgaja u starim tradicionalnim voćnjacima na području Mediterana već više od 300 godina.

Kvaliteta tradicionalne proizvodnje postala je legendarna u svijetu.
Osim što raste u gotovo svakom domaćinstvu, Bistrica obiluje brojim zdravstvenim blagodatima.

Njena slatkoća i bogat okus čine razliku u konačnom proizvodu.
Često možete čuti kako stariji naraštaj kaže:

JEDNA ČAŠA ŠLJIVOVICE DNEVNO
PRAVI JE LIJEK!
ZAŠTO SLAVONSKE HRASTOVE BAČVE?
ZAŠTO SLAVONSKE HRASTOVE BAČVE?

Tradicionalno
izrađene u Hrvatskoj
poznate diljem svijeta.

Hrastove bačve iz Slavonije su među tri najcjenjenije vrste hrastovih bačvi na svijetu omiljene kod proizvođača vina.

Drvo je cijenjeno zbog kompaktnih vlakana, tankih dužica što destilatu daje prepoznatljivu notu.

Velike bačve od slavonskog hrasta omogućuju vinima i alkoholnim pićima dugotrajnu, polaganu oksidaciju. Badel Šljivovici pružaju suptilne note vanilije i pomalo gorkast bouquet uparen s jantarskom bojom konačnog proizvoda.