
Šljiva Bistrica
koristi se za proizvodnju
najbolje rakije već generacijama.
Kada bismo samo mogli čitati priče zapisane u godovima stabala šljive.
Bistrica je autohtona sorta šljive koja se uzgaja u starim tradicionalnim voćnjacima na području Mediterana već više od 300 godina.
Kvaliteta tradicionalne proizvodnje postala je legendarna u svijetu.
Osim što raste u gotovo svakom domaćinstvu, Bistrica obiluje brojim zdravstvenim blagodatima.
Njena slatkoća i bogat okus čine razliku u konačnom proizvodu.
Često možete čuti kako stariji naraštaj kaže:
JEDNA ČAŠA ŠLJIVOVICE DNEVNO
PRAVI JE LIJEK!


Tradicionalno
izrađene u Hrvatskoj
poznate diljem svijeta.
Hrastove bačve iz Slavonije su među tri najcjenjenije vrste hrastovih bačvi na svijetu omiljene kod proizvođača vina.
Drvo je cijenjeno zbog kompaktnih vlakana, tankih dužica što destilatu daje prepoznatljivu notu.
Velike bačve od slavonskog hrasta omogućuju vinima i alkoholnim pićima dugotrajnu, polaganu oksidaciju. Badel Šljivovici pružaju suptilne note vanilije i pomalo gorkast bouquet uparen s jantarskom bojom konačnog proizvoda.